1. Locatie

  Kanoverhuur de Molentocht is gevestigd in het prachtige dorpje Noordeloos. Noordeloos was tot 1986 een zelfstandige gemeente, maar was dermate klein dat de burgemeester van Noordeloos tevens burgemeester was van de gemeenten Hoogblokland en Hoornaar. De functie van burgemeester werd van 1 januari 1946 tot 1 januari 1986 bekleed door oud-kamerlid Maarten Schakel. Er staat nog een door oud-premier Dries van Agt onthuld borstbeeld van de oud-burgemeester in het centrum.

  Noordeloos

  Noordeloos is vernoemd naar een gelijknamig veenriviertje dat door het dorp loopt. Dit riviertje gaat later over in de Giessen.

  In het dorp staat de Boterslootse Molen, een wipmolen die op vrijwillige basis de polder bemaalt.

  Kanoverhuur De Molentocht is gelegen aan de Botersloot vanwaaruit u diverse dorpjes aan kunt doen en diverse molens kunt bewonderen.

  De Molentocht

  Kanoverhuur De Molentocht dankt zijn naam aan de immens populaire schaatstocht die bij voldoende ijs in de winter verreden wordt.

  Het is vanuit Noordeloos mogelijk de gehele route of delen ervan over het water af te leggen. Onderweg is er voldoende natuurschoon te zien en is het mogelijk om op diverse plaatsen aan te meren en te genieten van een heerlijke picknick of een terrasje.